Pleksi Levha

    Pleksi Levha

    Pleksi Levha

    Pleksi levha pek çok avantaja sahip bir malzemedir. Nemden etkilenmeyen ve yüksek ışık geçirgenliğine sahip bu malzeme hem dekorasyon malzemesi olarak hem de tabela, pencere gibi yerlerde kullanılabilir. Pleksi levha ile optik netlik kaybı olmaksızın ısı elde edilmesi mümkündür. Pleksi levhaların özellikleri markasına ve üretici firmasına bağlı olarak kısmi değişiklikler gösterebilmektedir. Pleksi levhalar sayesinde tasarım işlerinde, kurulum aşamasında rahatlık ve konfor sağlanır. Bu kolaylık ve konforu sağlayan pleksi levhalar çok çeşitli uygulama alanlarını kapsayan modellere sahiptir. Temel tasarımında yani ilk etapta renksiz olan bu levhaların isteğe bağlı olarak sonsuz renk seçenekleri ile renklendirilmesi mümkün olabilir. Pleksinin ısıyla şekillendirilebilir ve basınç, vakum gibi yollarla belirli kalıplara sokulabilir. Bu malzeme ayrıca girdiği şekli soğuduğunda da bozulmadan koruyabilmektedir.

    Pleksi Nedir?

    Pleksi metil metakrilattan meydana getirilen bir maddedir. Cam ile kıyaslandığında akvaryum gibi mekanlar için daha uygun olan pleksi, bu tip yerlerde kendine has özellikleri ile kullanım avantajı sağlar. Pleksi ile çarpık ya da bulanık bir görüntü oluşturmadan su geride tutularak ve suyun kuvvetine karşıt direnç gösterilerek akvaryum gibi yerler için uygun ortam sağlanır. Buz pistlerinde de pleksiın kullanımını görmek mümkündür.

    Pleksi Özellikleri

    Pleksi darbelere karşı dayanıklı bir maddedir. Dayanıklı ve sağlam olmasının yanı sıra hafif de olan pleksiın üzerinde kesme, delme gibi işlemler de rahatlıkla yapılabilir. Bu gibi işlemler baz alındığında pleksiın kolay işlenebilir bir malzeme olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca pleksiın ışık geçirgenliği muadili olabilecek camla kıyaslandığında %90 civarında bir orana tekabül eder. Yine camla kıyaslandığında dayanıklılığının camdan altı kat daha fazla olduğu görülebilir. Pleksiın kenarlarının keskin olmaması da olumsuz durumlarda karşılaşılabilecek olası yaralanma riskleri için güvenli bir seçenektir. Pleksi ayrıca iklim şartlarına karşı da dayanıklı bir malzemedir. Plastikle kıyaslandığında solma yapmaması ve kırılmaması gibi özellikleri ile öne çıkar. Bu özellikleri sayesinde de pleksiın hem iç hem dış mekanda kullanımı mümkün olmaktadır. Pleksi ısıya karşı dayanıklıdır. Pleksinin kalınlığına bağlı olarak değişen bir sıcaklık uygulandığında belirli bir ısı seviyesine erişmesinin ardından pleksia şekil vermek mümkün olur. Şekil ve form verme işleminin ardından pleksi soğur ve soğuduğunda verilen şekil sabitlenmiş olur. Soğuduğunda pleksiın eski haline dönmesi gibi bir durum yaşanmaz. İstenilen forma sokulabilme özelliği ile pleksi, özel tasarım alanlarında kendine yer bulmaktadır. Pleksiın imalat aşaması da konforludur ve böylece ne üreticisini ne de talep eden tüketicisini zor durumda bırakmaz.

    Pleksi Nerelerde Kullanılır?

    Pleksi ürünler üzerlerinde yapılacak olan lazer kesimi, markalama ve benzeri işlemlere olanak tanır. Pleksi cama kıyasla daha hafif ve daha dayanıklı bir malzemedir. Pleksiın kırılması durumunda ise camda olduğu gibi bir yaralanma durumu olmayabilir. Dekorasyon, iç mimari gibi alanlardan merdiven tırabzanlarına, masa ya da sehpa gibi ürünlerin ayaklarından evde ya da ofislerde bulunan mobilyalara kadar hayatın pek çok alanında pleksi kullanımına rastlamak mümkündür. Evde banyo ya da mutfak aksesuarlarında, yatak başlarında ve daha pek çok alanda pleksi kullanımı örneklerini görmek mümkündür. Vitrin stantları ve hediyelik eşyalarda ya da bazı  özel tasarımlarda da pleksi kullanılabilir. Yolda arabaların arkasındaki aksesuar yazı, resim ve benzeri tabelalarında pleksia rastlanır. Pleksi levhalar transparan olması ile ışığı yüksek oranda geçiren ve özellikle cama kıyasla yüksek geçirgenliğe sahip olan levhalardır.

    Pleksi Levha Çeşitleri

    Pleksi levha pek çok farklı çeşidi olan bir maddedir. Bunlardan bazılarını renkli ya da şeffaf-beyaz pleksi, transparan pleksi, siyah beyaz pleksi olarak sıralamak mümkündür. Renkli pleksi levhalar talebe bağlı olarak saydam üretilebildiği gibi yarı saydam da üretilebilir. Floresan pleksi levha seçenekleri de bulunmaktadır. Bu tip levhalar ışıkta bir reflektör olarak iş görmekte ve bu gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Siyah beyaz pleksi levha ise ışıksız ortamda siyahken ışıklı ortamda beyaz olmaktadır. Bunlar gibi belirli çeşitlerin yanı sıra özel üretim pleksi levha yapımı da mümkündür. Bunun için üretici firma ile talepler doğrultusunda konuşmak ve istenilen gerekli özelliklere sahip pleksi levhalar elde etmek mümkün olabilir.
     
     
    Yandex.Metrica

    PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.